VMware Communities
FredWalther
Contributor
Contributor

VMware Workstation 15 crashed every 2 hours

Looking for some help/advice . . .

Every 2 hours or so, whether or not a guest VM is running, I get an error message popping up.

The message box says:

VMware Workstation unrecoverable error: (host-12960) NOT_IMPLEMENTED bora\lib\pollDefault\pollDefault.c4290 A log file is available in "C:\Users\Fred\AppData\Local\Temp\vmware-Fred\vmware-ui-.log"

If I have a guest running, and I ignore the error message, it will often work for quite a while. At some (as yet undetermined) time after the message, the guest WILL become unresponsive.

If I then click the OK button on the error message, VWware Workstation will close. I can then start Workstation again, and the guest comes back to exactly where it was when I clicked the OK button. Nothing seems to be lost.

This is very annoying but, as I mentioned, I have not yet lost any work, and the guest is still operational.

This is not unique to any one guest. I have 4 or 5 that I use regularly, and it has happened with each of them. As I mentioned above, even if I have no guest currently running, just having Workstation open will cause this error.

Software & hardware info below:

VMWare version 15.5.6 build-16341506

Windows 10 Pro N, version 2004, OS build: 19041.329

Windows Feature Experience Pack 120.2202.130.0

ASUS ROG laptop 48 GB RAM Intel Core i7 - 6700 HQ CPU @ 2.60 GHz

6 Replies
Scissor
Virtuoso
Virtuoso

So you get this error every 2 hours if Workstation is open even if you don't have any Guests running.  Interesting!

To be honest, my first guess is AntiVirus or other "security" applications installed on your Windows Host are causing this crash.

Is anything configured in your Host to run every 2 hours (Windows Scheduled Task)?

Does the log file ... available in "C:\Users\Fred\AppData\Local\Temp\vmware-Fred\vmware-ui-.log" show anything interesting?

0 Kudos
FredWalther
Contributor
Contributor

Hi - thanks for answering!

I don't have any tasks scheduled to run every 2 hours

[log dump removed by moderator]

0 Kudos
scott28tt
VMware Employee
VMware Employee

Moderator: Please use the “Attach” function in the bottom-right of the post creator instead of pasting log dumps into a post as text.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Although I am a VMware employee I contribute to VMware Communities voluntarily (ie. not in any official capacity)
VMware Training & Certification blog
0 Kudos
FredWalther
Contributor
Contributor

Sorry, thanks for the heads up.

here's the log file

0 Kudos
continuum
Immortal
Immortal

please also attach the latest vmware.log files


________________________________________________
Do you need support with a VMFS recovery problem ? - send a message via skype "sanbarrow"
I do not support Workstation 16 at this time ...

0 Kudos
Scissor
Virtuoso
Virtuoso

I did a search on your error "NOT_IMPLEMENTED bora\lib\pollDefault\pollDefault.c" and found several posts from people with similar problems. Usually the fix was to uninstall one or more ASUS-branded utilities that came with the motherboard.

I see from your original post that you have a ASUS ROG laptop.

List of similar threads:

https://communities.vmware.com/message/2578263#2578263

https://communities.vmware.com/message/2592509#2592509

https://communities.vmware.com/message/2622368#2622368

https://communities.vmware.com/thread/543969?start=15&tstart=0

Hope this helps!