TrentThomas
Contributor
Contributor

Original VMX Settings Not Retained When Deploying From OVA

I created an OVA from a VM I had created and configured with specific settings, which were visible in the VMX file. When I attempted to create a new VM from it, I found that several of the settings were not retained. Due to the nature of this project, it is very important that a user does not have to manually edit the VMX or the VM settings in Workstation after deploying the VM with the OVA file.

In the past I was not having this problem, so I'm not really sure why it's doing this now.

I've running VMWare Workstation 14.1.3

The most important settings to me that I'd like to retain is:

gui.applyHostDisplayScalingToGuest = "FALSE"

cpuid.coresPerSocket = "2"

numvcpus = "4"

svga.graphicsMemoryKB = "1048576"

usb.generic.autoconnect = "FALSE"

I've sorted the content of both of the below files in alphabetical order for convenience.

This is the contents of the original VMX file:

.encoding = "windows-1252"

config.version = "8"

cpuid.coresPerSocket = "2"

displayName = "W7 v4.4"

ehci.present = "TRUE"

ethernet0.addressType = "generated"

ethernet0.connectionType = "nat"

ethernet0.present = "TRUE"

ethernet0.virtualDev = "e1000"

extendedConfigFile = "W7 v4.4.vmxf"

floppy0.present = "FALSE"

guestOS = "windows7-64"

gui.applyHostDisplayScalingToGuest = "FALSE"

hpet0.present = "TRUE"

mem.hotadd = "TRUE"

memsize = "4096"

mks.enable3d = "TRUE"

numvcpus = "4"

nvram = "W7 v4.4.nvram"

pciBridge0.present = "TRUE"

pciBridge4.functions = "8"

pciBridge4.present = "TRUE"

pciBridge4.virtualDev = "pcieRootPort"

pciBridge5.functions = "8"

pciBridge5.present = "TRUE"

pciBridge5.virtualDev = "pcieRootPort"

pciBridge6.functions = "8"

pciBridge6.present = "TRUE"

pciBridge6.virtualDev = "pcieRootPort"

pciBridge7.functions = "8"

pciBridge7.present = "TRUE"

pciBridge7.virtualDev = "pcieRootPort"

powerType.powerOff = "soft"

powerType.powerOn = "soft"

powerType.reset = "soft"

powerType.suspend = "soft"

sata0.present = "TRUE"

sata0:1.deviceType = "cdrom-image"

sata0:1.fileName = "C:\Temp\W7_Beta_2.iso"

sata0:1.present = "TRUE"

scsi0.present = "TRUE"

scsi0.virtualDev = "lsisas1068"

scsi0:0.fileName = "W7 v4.4.vmdk"

scsi0:0.present = "TRUE"

sound.autoDetect = "TRUE"

sound.fileName = "-1"

sound.present = "TRUE"

sound.virtualDev = "hdaudio"

svga.autodetect = "FALSE"

svga.graphicsMemoryKB = "1048576"

svga.maxHeight = "1024"

svga.maxWidth = "1280"

svga.vramSize = "134217728"

tools.syncTime = "FALSE"

usb.generic.autoconnect = "FALSE"

usb.present = "TRUE"

usb_xhci.present = "TRUE"

virtualHW.productCompatibility = "hosted"

virtualHW.version = "14"

vmci0.present = "TRUE"

This is the contents of the VMX file from the VM created by the OVA:

.encoding = "UTF-8"

config.version = "8"

cpuid.coresPerSocket = "1"

displayname = "W7_v4.4 (2)"

ehci.present = "TRUE"

ethernet0.addressType = "generated"

ethernet0.allowguestconnectioncontrol = "true"

ethernet0.connectionType = "nat"

ethernet0.present = "TRUE"

ethernet0.startConnected = "TRUE"

ethernet0.virtualDev = "e1000"

ethernet0.wakeonpcktrcv = "true"

extendedConfigFile = "W7_v4.4 (2).vmxf"

floppy0.present = "FALSE"

guestos = "windows7-64"

mem.hotadd = "true"

memsize = "4096"

mks.enable3d = "true"

numvcpus = "4"

nvram = "W7_v4.4 (2)-file2.nvram"

pciBridge0.present = "TRUE"

pciBridge4.functions = "8"

pciBridge4.present = "TRUE"

pciBridge4.virtualDev = "pcieRootPort"

pciBridge5.functions = "8"

pciBridge5.present = "TRUE"

pciBridge5.virtualDev = "pcieRootPort"

pciBridge6.functions = "8"

pciBridge6.present = "TRUE"

pciBridge6.virtualDev = "pcieRootPort"

pciBridge7.functions = "8"

pciBridge7.present = "TRUE"

pciBridge7.virtualDev = "pcieRootPort"

powerType.powerOff = "soft"

powerType.reset = "soft"

powerType.suspend = "soft"

sata0.present = "TRUE"

sata0:1.allowguestconnectioncontrol = "false"

sata0:1.autodetect = "TRUE"

sata0:1.clientDevice = "FALSE"

sata0:1.deviceType = "cdrom-image"

sata0:1.fileName = "W7_v4.4 (2)-file1.iso"

sata0:1.present = "TRUE"

sata0:1.startConnected = "TRUE"

scsi0.present = "TRUE"

scsi0.virtualDev = "lsisas1068"

scsi0:0.allowguestconnectioncontrol = "false"

scsi0:0.deviceType = "disk"

scsi0:0.fileName = "W7_v4.4 (2)-disk1.vmdk"

scsi0:0.mode = "persistent"

scsi0:0.present = "TRUE"

sound.autodetect = "TRUE"

sound.fileName = "-1"

sound.present = "TRUE"

sound.virtualDev = "hdaudio"

svga.autodetect = "false"

svga.maxHeight = "1024"

svga.maxWidth = "1280"

svga.vramSize = "134217728"

tools.syncTime = "false"

toolscripts.afterpoweron = "true"

toolscripts.afterresume = "true"

toolscripts.beforepoweroff = "true"

toolscripts.beforesuspend = "true"

usb.present = "TRUE"

usb_xhci.present = "TRUE"

virtualHW.productCompatibility = "hosted"

virtualhw.version = "14"

vmci0.present = "TRUE"

vmci0.unrestricted = "false"

0 Kudos
2 Replies
TrentThomas
Contributor
Contributor

I am still having this problem. Is anyone able to shed some light on how I might fix this?

0 Kudos
TrentThomas
Contributor
Contributor

2 and a half weeks later and still no answer? I've attempted to call VMWare Support directly, but just ended up on hold for hours with no answer in sight. An answer to this would be greatly appreciated.

0 Kudos