mathieugont
Enthusiast
Enthusiast

Create the first VMmark 3.1 Tile (Tile 0) - vCServerClientCluster and vCServerVMmark3Cluster (VMmark3.properties)

Dear Community

Going a step further to create the Tile0 following the User's Guide and I have no idea of what

should be the value of vCServerClientCluster (and vCServerVMmark3Cluster) in VMmark3.properties.

When I run the command

java -jar tools/VMmark3Service.jar -c VMmark3.properties

It stops with the message:

2019-04-30T07:29:22.339 [main] INFO  vCSc : vCServerDatacenter: DemoLabCluster Found

2019-04-30T07:29:22.339 [main] INFO  vCSc : vCServerDatacenter: DemoLabCluster Found

2019-04-30T07:29:22.339 [main] INFO  vCSc : Scanning Client Cluster  for Host Systems

2019-04-30T07:29:22.351 [main] ERROR vCSc : ClientCluster Specified is Null '' : Exiting

2019-04-30T07:29:22.359 [main] ERROR MAIN : Exception Caught: ClientCluster Specified is NullCheck Input Parameters : exitSetting true

2019-04-30T07:29:22.359 [main] INFO  MAIN : Email Disabled

2019-04-30T07:29:22.359 [main] INFO  MAIN : Ending Early

Looking at my property file set according to my architecture (see image below):

vCServer = VMware vCenter Server Appliance

vCServerUsername = administrator@vsphere.local

vCServerPassword = ************

vCServerDatacenter = DemoLabCluster

vCServerVMmark3Cluster = foo

vCServerClientCluster = ???

pastedImage_6.png

Any help/explanation is welcome.

4 Replies
dmorse
VMware Employee
VMware Employee

Hi mathieugont

A few things:

  1. Could you see if you can delete your other posts/thread here ​since you start a new one here?
  2. Out of curiosity, can I ask where you got this diagram?
  3. You are missing a key piece -- create a "New Datacenter" under your vCenter Server named "DemoLabDatacenter".
    Based on this diagram, try these lines in your VMmark3.properties file:

vCServer = photon-machine

vCServerUsername = administrator@vsphere.local

vCServerPassword = ************

vCServerDatacenter = DemoLabDatacenter

^^^ NOTE: It doesn't appear you have created a top-level Datacenter, which the Client and SUT Clusters should be moved under.

vCServerVMmark3Cluster = DemoLabCluster

^^^ NOTE: Consider renaming this (and your cluster within vCenter) to 'DemoLabServerCluster' to be more accurate.

vCServerClientCluster = DemoLabManager

^^^ NOTE: Consider renaming this (and your cluster within vCenter) to 'DemoLabClientCluster' to be more accurate.

Here is how my vCenter Server GUI looks as a comparison (ignore the "Non-VMmark VMs" folder):

pastedImage_11.png

Hope this helps!

Thanks,

David

0 Kudos
mathieugont
Enthusiast
Enthusiast

Hi David

Indeed it helps. Thanks a lot.

My researches lead me to the same observation than your print screen: I properly set my datacenter but not the clusters. It is working now.

Dealing now with other error like

2019-04-30T10:57:35.427 [main] INFO  vCSc : Provisioning NetworkLabel VM Network Found on All Hosts

2019-04-30T10:57:35.430 [main] INFO  vCSc : ChangeVMNetwork vmmark3.1-template-020419-01 VM Network

2019-04-30T10:57:35.437 [main] INFO  vCSc : DVS Disabled: NetworkLabel VM Network

2019-04-30T14:33:57.131 [main] INFO  vCSc : Updated vmmark3.1-template-020419-01 to use NetworkLabel VM Network and verified connected state

2019-04-30T14:33:57.132 [main] ERROR MAIN : Provisioning Validation FAILED

2019-04-30T14:33:57.142 [main] ERROR MAIN : Exception Caught: Provisioning Validation FAILEDReview Log For Details : exitSetting true

2019-04-30T14:33:57.142 [main] INFO  MAIN : Email Disabled

2019-04-30T14:33:57.142 [main] INFO  MAIN : Ending Early

Thanks a lot David. 

0 Kudos
dmorse
VMware Employee
VMware Employee

Great, glad you are making progress!  Unfortunately, the ERROR lines below are not telling me nearly enough to diagnose the next issue:

2019-04-30T14:33:57.132 [main] ERROR MAIN : Provisioning Validation FAILED

2019-04-30T14:33:57.142 [main] ERROR MAIN : Exception Caught: Provisioning Validation FAILEDReview Log For Details : exitSetting true

Please run these from the PrimeClient VM:

  1. cd /root/VMmark3/
  2. zip -r provisioning-output.zip VMmark3.properties provisioning-output/

Then send the resulting provisioning-output.zip as an attachment to your reply.

Thanks,
David

0 Kudos
mathieugont
Enthusiast
Enthusiast

Hi David

This problem is now solved and my tile0 is now deployed. Thanks a lot.

I am going to open another thread about the created virtual machine DS3DB0 within the tile0.