zsoltesz
Enthusiast
Enthusiast

Connect-VIServer asks the credentials

I have just upgraded/migrated vcenter 6.0 on Windows to vcsa 6.5. Everything looks fine, but when I want to connect to the vCenter server using the Connect-VIServer command, I need to add my Windows credentilas in a popup window.

Before the upgrade, the PowerCLI used my credentilas from my active Windows session.

Because of this, my scheduled scripts could not run. What coud be the reason of this changed behavior?

0 Kudos
6 Replies
LucD
Leadership
Leadership

Can you check if the Advanced Settings on your VCSA contain the config.vpxd.sso.sts.uri entry?

Can you do a Get-VICredentialStoreItem?

Is there an entry for the new VCSA? Is there one for the older vCenter?


Blog: lucd.info  Twitter: @LucD22  Co-author PowerCLI Reference

0 Kudos
zsoltesz
Enthusiast
Enthusiast

The config.vpxd.sso.sts.uri exists and  tha value is:https://PSC_server_name/sts/STSService/vsphere.local

The Get-VICredentialstoreitem is empty.

We use extrnal PSC.

0 Kudos
zsoltesz
Enthusiast
Enthusiast

In case of Web and HTML 5 client the integrated authentication works.

0 Kudos
LucD
Leadership
Leadership

Do you have entries in the vpxd log from around the time you did the Connect-VIserve?

Messages with SessionManager and SSPI in them.


Blog: lucd.info  Twitter: @LucD22  Co-author PowerCLI Reference

0 Kudos
LucD
Leadership
Leadership

This thread Connect-VIServer without prompting for user  could also provide an explanation and solution, provided your old and new vCenter have the same hostname.


Blog: lucd.info  Twitter: @LucD22  Co-author PowerCLI Reference

0 Kudos