VMware Networking Community
Punkgeek
Enthusiast
Enthusiast
Jump to solution

Cannot ping ESXi or Edge TEP IP

Hello,

I have configured NSX-T on my nested environment and increased the MTU to 1800.

While I can easily ping ESXi hosts from each other on vmk0, I encounter issues when attempting to ping the other ESXi hosts through the following command, as there is no response. Additionally, the Edge VM's tep IP address is also unreachable.

 

 esxcli network ip interface ipv4 get
Name   IPv4 Address   IPv4 Netmask   IPv4 Broadcast   Address Type  Gateway       DHCP DNS
-----  -------------  -------------  ---------------  ------------  ------------  --------
vmk0   192.168.8.51   255.255.255.0  192.168.8.255    STATIC        192.168.8.1      false
vmk10  192.168.10.23  255.255.255.0  192.168.10.255   STATIC        192.168.10.1     false
vmk50  169.254.1.1    255.255.0.0    169.254.255.255  STATIC        192.168.8.1      false
# vmkping -I vmk10 -S vxlan -d 192.168.10.21 -s 1400
PING 192.168.10.21 (192.168.10.21): 1400 data bytes

--- 192.168.10.21 ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss

# ping 192.168.8.52
PING 192.168.8.52 (192.168.8.52): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.8.52: icmp_seq=0 ttl=64 time=1.036 ms

 

I've tried to find an article to troubleshoot this case, but I couldn't find one. 

Reply
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Brisk
Enthusiast
Enthusiast
Jump to solution

The byte size of your ping is too small, for an MTU of 1800 you should use 1772.

That being said you should be able to ping them in any regard. What does your topology look like? How have you set up your Uplink profiles? Have you tagged all the ports in the correct vlan?

View solution in original post

1 Reply
Brisk
Enthusiast
Enthusiast
Jump to solution

The byte size of your ping is too small, for an MTU of 1800 you should use 1772.

That being said you should be able to ping them in any regard. What does your topology look like? How have you set up your Uplink profiles? Have you tagged all the ports in the correct vlan?