Highlighted
Contributor
Contributor

Fusion Pro 10: Disconnects Host Internet and Can't see display of VM

I've been having problems with VM Fusion Pro 10 on my MacBook. The two problems I'm having are:

1) When I launch VMWare (just the application not even a VM) it cuts out the Internet connection on the host machine (my MacBook), I can't connect to the internet either through my terminal or a browser.

2) When I launch a VM, it simply shows a black screen but in the library windows it shows the screen demonstrating that the VMs are working.

Device Info:

MacBook Air (13-inch, Early 2015), Processor: 1.6 GHz Dual-Core Intel Core i5 running 10.15 (macOS Catalina)

VMware Fusion Professional Version 10.1.6 (12989998)

Steps I have taken:

-Full reinstall of VMware Fusion (deleted the app and all associated application data) and did a full reinstall

Any help would be greatly appreciated, thanks in advance.

0 Kudos
1 Reply
Highlighted
User Moderator
User Moderator

Hi,

First to point out the obvious..

VMware Fusion 10.x is not supported on macOS Catalina, macOS Catalina support was added to VMware Fusion 11.5.

VMware Fusion 10 is end of life ( https://www.vmware.com/content/dam/digitalmarketing/vmware/en/pdf/support/product-lifecycle-matrix.p... )

With that out of the way..

For your host Internet problem I would try to uninstall - then reboot your host - then re-install VMware Fusion.

For the black screen issue and VMware Fusion 10.x see this topic:

Fusion 10.1.6 and MacOS CATALINA?

--

Wil

| Author of Vimalin. The virtual machine Backup app for VMware Fusion, VMware Workstation and Player |
| More info at vimalin.com | Twitter @wilva
0 Kudos