VMware Cloud Community
Windspirit
Hot Shot
Hot Shot
Jump to solution

MailClient.connect

Hi,

somehow I cant get the MailClient.connect going. Everything works fine with POP3Client, but in that Class there is no delete function.

var vCOMail = new MailClient();

System.log("Start");

vCOMail.connect(emailServer,defaultPort,loginName,password);

System.log("login");

What I get is an EXCEPTION

[2013-06-21 11:07:33.318] [I] +OK Lotus Notes POP3 server version Release 8.5.2FP3 HF58 ready on MAIL13/AMComNET/DE. (Workflow:Copy of Retrieve messages / Check Emails (item0)#2)

Basically it stalls on the connect.

Which dosn't make any sense to me.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Windspirit
Hot Shot
Hot Shot
Jump to solution

Thanks Burke,

After checking the code of the example I figured it out, the problem was I was missing the Protocol setting.

var vCOMail = new MailClient();

System.log("Start");

vCOMail.setProtocol("pop3");

vCOMail.connect(emailServer,defaultPort,loginName,password);

System.log("login");

View solution in original post

0 Kudos
2 Replies
Burke-
VMware Employee
VMware Employee
Jump to solution

What version of vCO are you using? If using vCO 5.1.x, have you tested using the Library workflow: "Retrieve messages (via MailClient) ?

Does your mail server require SSL connection? If so, have you imported the SSL Certificate into the vCO using the Configuration page?

If my answer resolved or helped you, please mark it as Correct or Helpful to award points. Thank you!

Visit http://www.vcoteam.info & http://blogs.vmware.com/orchestrator
for vRealize Orchestrator tips and tutorials - @TechnicalValues on Twitter
Windspirit
Hot Shot
Hot Shot
Jump to solution

Thanks Burke,

After checking the code of the example I figured it out, the problem was I was missing the Protocol setting.

var vCOMail = new MailClient();

System.log("Start");

vCOMail.setProtocol("pop3");

vCOMail.connect(emailServer,defaultPort,loginName,password);

System.log("login");

0 Kudos