vvillarreal
Contributor
Contributor

***Need help*** my ESXi server will not obtain an IP address from DHCP?!?!!?

Ok, background:

VMWare ESX server 3i 3.5.0 build - 153875

Dell Precision Workstation T3500

Intel Xeon CPU W3520 @2.67Ghz

12GB Mem

Issue:

Vmmachine will not obtain an IP address from my router.... managment console displays 0.0.0.0

I know that cable is good

I've used the connection from my desk PC...and still nothing

NIC connection light is illumintated

Ping test to default gateway router fail...

cannot change to Static (will not allow me...when i navigate to Configure Managment Network --my only option is to restart the managment console....

0 Kudos
22 Replies
DLeid
Expert
Expert

Just a suggestion.

Maybe you can check the pins on the NIC just to ensure the nic cable is making a good contact.

You can use a tweezer and pull the pins down. Maybe a lot of pluginng and unplugging may have pushed the pins up and the contacts are not making a good contact.

Again - Just a suggestion

If you find this or any other information helpful or correct, please consider awarding points.
0 Kudos
kesparlat
Enthusiast
Enthusiast

Sometimes this can be casused by spanning tree on the switch. If you are sure to wich interface are you connected try to config it as portfast.

Also you can try setting manually an IP for vswif0 and test connectivity.

Regards.

0 Kudos
rhyous
Contributor
Contributor

Did you try any of the Driver CDs?

Go to the ESXi download page. There is a tab called Drivers & Tools. Download the latest Broadcom disk.

http://downloads.vmware.com/d/details/esx_esxi_40_broadcom_bnx2_dt/ZCV0YmRqZHRidHdw

Install the latest Broadcom drivers and then try it.

0 Kudos