RobMokkink
Expert
Expert

pvscsi not as kernel module

I have troubles mounting a pvscsi at startup.

The vmxnet3 module is avaiable. I installed kernel-devel kernel-headers and gcc, together with vmware-tools-nox during installation.

I am tried building the initrd.img, but i get the message:

No module pvscsi found for kernel 2.6.18-194.el5, aborting.

I can do dirty hack (copy pvscsi modules over to /lib/modules/<kernel>/misc) and create a new initrd.img with pvscsi, but i don't want to do that on enterprise servers.

What am i doing wrong?

0 Kudos
2 Replies
Texiwill
Leadership
Leadership

Hello,

From where are you copying pvscsi? If it is from the build directory it looks like the build script is not properly copying files then or perhaps not updating an alias file properly?

Best regards,

Edward L. Haletky

Communities Moderator, VMware vExpert,

Author: VMware vSphere and Virtual Infrastructure Security,VMware ESX and ESXi in the Enterprise 2nd Edition

Podcast: The Virtualization Security Podcast Resources: The Virtualization Bookshelf

--
Edward L. Haletky
vExpert XII: 2009-2020,
VMTN Community Moderator
vSphere Upgrade Saga: https://www.astroarch.com/blogs
GitHub Repo: https://github.com/Texiwill
0 Kudos
RobMokkink
Expert
Expert

I got the modules from /usr/lib/vmware-tools (at moment of typing i don't have a VMware environment) to /lib/modules/<kernel>/misc.

I tried all options with mkinitrd, also the --with=pvscsi option. But the modules are not in the kernel when you install the packages.

0 Kudos