Vswitch
Contributor
Contributor

Horizon Agent Ubuntu 16.04 - Black Screen

Jump to solution

Hi Guys,

I am running a pool of Ubuntu 16.04 full clone VMs that are being used for development.

After recent OS updates the View client connects, displays a black screen, then closes. The console is able to display the OS fine but the Agent wont fully connect.

The VM appears as Available in Horizon View, so the Blast agent appears to be running.

Has anyone else encountered this issue?

1 Solution

Accepted Solutions
Vswitch
Contributor
Contributor

I solved my issue.

It turns out the user had installed Docker, which had installed another network adapter.

I needed to specify the subnet in the view config file.

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
Vswitch
Contributor
Contributor

I solved my issue.

It turns out the user had installed Docker, which had installed another network adapter.

I needed to specify the subnet in the view config file.

View solution in original post

0 Kudos
donkeyban
Contributor
Contributor

I have encountered the same problem

Can you tell me how to solve it?

0 Kudos
quicknick
Contributor
Contributor

edit /etc/vmware/viewagent-custom.conf

sudo vi /etc/vmware/vmwagent-custom.conf

go to line 31 and change 192.168.1.0/24 to your desktops subnet and remove the pound symbol.

in vi type :31 or :set number and go to line 31 or find #Subnet /Subnet

#Set a subnet which other machines can connect to ViewAgent with it. If there are more than one

#local IP with different subnets, the local IP in the configured subnet will be used for ViewAgent.

#You need specify the value in IP/CIDR format, such as Subnet=192.168.1.0/24

before:

#Subnet=192.168.1.0/24

after:

Subnet=172.16.199.0/24

donkeyban
Contributor
Contributor

Thanks for your help

This helped me solve the problem

0 Kudos