kanid9901
Contributor
Contributor

Upgraded to Horizon 7.8 - Persona Management Works but not on LogOff

Having a strange issue - we were on Horizon 7.3.1 and are upgrading because we are migrating our users to Windows 10 LTSC 2019 but in the meantime just want to get our existing set of Windows 7 and Windows 10 LTSB 2016 pools rebuilt in 7.8.

We actually started with 7.7 but had the same issue there and it was suggested by VMWare that 7.7 fixed Persona issues.

The issue is this - when the user is in session, the profile syncs just fine. When they log off, it begins the log-off sync but Horizon appears to think the user has finished logging off before the persona sync finishes. WIth 7.3.1 and 7.4 when the user logs off, Horizion view shows the user disconnected and the machine in maintenance mode until the logoff/sync finishes but with 7.8 it seems to begin to do that but the user gets 'logged off' in less than a minute and the machine refreshes before the sync completes. If I put the machine in maintenance mode ahead of time to prevent the auto-refresh then the sync finishes after a period of time, so it seems to be a communication issue between the agent and the horizon server but everything appears to be configured correctly.

We read online about issues people have had with Persona 7.5+ and so we tried the 7.4 agent and persona with it and all works fine in that version.

Has anyone encountered this and have a solution short of rolling back to the 7.4 agent (which I dont think would be supported for LTSC 2019 anyway) ?

0 Kudos
3 Replies
h3nkY
VMware Employee
VMware Employee

Hi kanid9901

This is known issue and we have a fix. We plan to take it on next upcoming release.

Please contact your support channel if you want an immediate solution.

H3nky

0 Kudos
PaulPerras
Contributor
Contributor

Hi,

did someone has try in 7.9 ?

we also have this problem with windows server 2012 as a client, we are stuck in 7.4 for the moment.

Many thanks

0 Kudos
serinfbco
Enthusiast
Enthusiast

Had some problems with Horizon 7.8 and Windows 10 1809.

The logins were not stable at all, the user profile could go to a new profile (Outlook, Desktop layout icons, etc.)

Windows shows «Preparing Windows» if it creates the profile from zero.

I asked Vmware about this post and ask what is the fix or if it's fixed in 7.9.

They only said to disable the GPO (Roaming Local Settings Folders) … ?

I need some files in Appdata\Local so I tried to pinpoint the problem, but being at log off + refresh, there's no log which says where it failed.

I'm still looking if there's a folder or file that corrupts the profile…

0 Kudos