VMware Horizon Community
jrmy_l
Contributor
Contributor

No audio output device installed

Hi,

I am troubleshooting an audio device issue on a golden image for a linked clone pool and i am really struggling to find a solution.

SYMPTOMS: 

  • I've got a red "x" under the sound device in the Windows task bar
  • Windows said that no audio device is installed on the system.
  • Device Manager is not showing any driver issue or missing driver

CONFIGURATION

  • Windows 10 Entreprise 20H2 x64
  • VMware Tools are installed on the golden image (11.2.1)
  • VMware Horizon Agent is installed on the golden image (7.13.1) with the VMware Audio component
  • Device Manager shows "VMware Virtual Audio (DevTap)" and "VMware Virtual Microphone" as installed

DEBUGGING:

  • Completely uninstalled VMware Horizon Agent and VMware Tools then reinstalled them did not solve the problem:
    1. Uninstalled VMware Horizon Agent
    2. Reboot
    3. Uninstalled VMware Tools
    4. Reboot
    5. Reinstall VMware Tools
    6. Reboot
    7. Reinstall VMware Horizon Agent

  • Completely uninstalled VMware Horizon Agent and VMware Tools then reinstalled them did not solve the problem (other order)
    1. Uninstalled VMware Tools
    2. Reboot
    3. Uninstalled VMware Horizon Agent
    4. Reboot
    5. Reinstall VMware Tools
    6. Reboot
    7. Reinstall VMware Horizon Agent
  • Tried to repair the Windows system
    • dism /online /cleanup-image /restorehealth
    • sfc /scannow
  • Tried to run the windows troubleshooter for audio devices
    • No issue found

I am really running out of ideas...

Thank you for your assistance.

0 Kudos
0 Replies