lord_voldmort
Contributor
Contributor

Machines are deleted after provisioning

Hi

I’ve created a Horizon environment and created an Automated Desktop Pool

The funny thing is, that when the provisioning starts, the replica machine is created in vcenter, the virtual desktops are created and immediately after that everything gets deleted!

This is what is shown in vcenter tasks:

vcenter logs.png

I have 3 virtual servers:

vCenter appliance 6.0.0 -3040890

connection server 6.1.1

composer server 6.1.1

any ideas?

0 Kudos
8 Replies
mittim12
Immortal
Immortal

What is logged in View administrator?    What version are the host running the environment?

0 Kudos
lord_voldmort
Contributor
Contributor

Hi

VMware Horizon View 6.1.1

there are 2 logs in connection server (windows os) Event Viewer :

1:

BROKER_PROVISIONING_SVI_FAULT
View Composer Fault:  for VM Rej-VD-B1064-03

Attributes:
Source=com.vmware.vdi.svisupport.SVIException
SVIVMID=Rej-VD-B1064-03
Time=Wed Feb 01 13:15:38 2017
Severity=ERROR
SVIFaultText=
Node=view-concsrv01.xxxxxxxxx.com
Module=Broker
Acknowledged=true

2:

BROKER_PROVISIONING_ERROR_VM_CLONING
Provisioning error occurred for Machine Rej-VD-B1064-03: Cloning failed for Machine

Attributes:
Source=com.vmware.vdi.desktopcontroller.PendingOperation
Time=Wed Feb 01 13:15:38  2017
Severity=ERROR
Node=view-concsrv01.xxxxxxxxxxx.com
MachineName=Rej-VD-B1064-03
MachineId=0cbf8025-e2db-4472-9622-a943862e7103
Module=Broker
Acknowledged=true

and on the web client :

conerr.png

0 Kudos
mittim12
Immortal
Immortal

I assume you are using quickprep when creating the pool.   Does the account you specified when setting that up have the correct permissions so that can join to the domain and move objects into the specified OU?

0 Kudos
lord_voldmort
Contributor
Contributor

The Account has domain admin privileges (at least I think so! I must double check it!)

but does it matter? I mean if the account does not have the appropriate access, the system deletes the newly provisioned machines?


0 Kudos
lord_voldmort
Contributor
Contributor

I checked it. the user is OK

another thing : I\m using a Windows 10 (built 1511) Image. should this be the problem?

0 Kudos
pari2k3
VMware Employee
VMware Employee

Hi,

The provisioned desktop  may get deleted due to following reasons:

1. Provisioning Customization could have failed for some reasons, so it may get start deleting

2. Auto-recovery could have enabled

So, Check the desktop whether provisioning is failed for some reason or not.

Update ADAM entry pae-RecoveryDisabled to 1. Path : Connect to ADAM using Adsiedit > Go to OU=ServerGroups > Select Pool and update the ADAM entry through Attribute Editor, will stop deleting the provisioned desktop automatically

0 Kudos
Anieto
Contributor
Contributor

Hi, sorry for reviving an old thread, but I'm having the exact same issue. Did you ever get this resolved?

0 Kudos
HussamRabaya
VMware Employee
VMware Employee

i had the same issue exactly and  we found it was account permission, mean the account dose not have permission to create computer object, but which account?

when you add vcenter to Horizon and configure the composer

one of the steps is to add domain to composer

the account you use in this step should have proper permission

0 Kudos