DMadura
Contributor
Contributor

Difficulty Installing VMWare Horizon Client - "Install Failed" - How to fix?

Hi all,

Trying to install VMWare Horizon Client on a machine, am only given the "Install Failed" prompt.

I've attempted doing a full install, and a custom install without HTML 5.0: the log file is attached.

0 Kudos
9 Replies
vJoeG
VMware Employee
VMware Employee

What version of Windows are you installing to?

Looking at the log I see this

2020-02-13T13:20:26.855-05:00| inst-build-15197514| I2: GetHostOSMajorVersion: Microsoft Windows Version 6.0 (Build 6000)

Which points to Windows Vista? List of Microsoft Windows versions - Wikipedia

------------------ Joe Graziano Senior Consultant, EUC - PSO VCP7-DTM, VCP6-DM, VCP6-DCV vExpert jgraziano@vmware.com
0 Kudos
DMadura
Contributor
Contributor

We're installing to Win 10 Pro, using the .exe from this location:

Download VMware Horizon Clients

0 Kudos
vJoeG
VMware Employee
VMware Employee

What account are you using for the install? Local admin or domain account with run-as-admin?

------------------ Joe Graziano Senior Consultant, EUC - PSO VCP7-DTM, VCP6-DM, VCP6-DCV vExpert jgraziano@vmware.com
0 Kudos
DMadura
Contributor
Contributor

Domain with run-as-admin.

0 Kudos
vJoeG
VMware Employee
VMware Employee

Ok, that's pretty typical tho I have seen cases where that has issues.

Can you try logging on with the local administrator and try that?

If that doesn't work what support do you possibly have that you can open a GSS ticket and upload the logs to them?

------------------ Joe Graziano Senior Consultant, EUC - PSO VCP7-DTM, VCP6-DM, VCP6-DCV vExpert jgraziano@vmware.com
0 Kudos
Anobix67
Enthusiast
Enthusiast

looks like it is having trouble installing USB arbitration drivers. What if you deselect everything besides the basic install?

0 Kudos
jonathanjabez
Hot Shot
Hot Shot

Try right clicking on one of the USB hubs and looking at the driver details. If usbfilter.sys is listed then open HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000} and delete the UpperFilter, usbfilter pair.

Reboot the machine and try the installation.

0 Kudos
DMadura
Contributor
Contributor

See attached: trying to do the most basic customized install. I attached the larger log as well. No dice on the USBfilter.sys file either.

0 Kudos
jonathanjabez
Hot Shot
Hot Shot

Log snippet shows the below error:

[4FA0:7438][2020-02-25T11:27:37]i319: Applied execute package: vc_14_redist_x86, result: 0x0, restart: None

[55A4:2390][2020-02-25T11:27:37]i301: Applying execute package: vc_14_redist_x64, action: Install, path: C:\ProgramData\Package Cache\BE4F7AD520349D9D0683AB9DD171B3A1E4DB426B\vcredist_x64.exe, arguments: '"C:\ProgramData\Package Cache\BE4F7AD520349D9D0683AB9DD171B3A1E4DB426B\vcredist_x64.exe" /install /quiet /norestart'

[4FA0:7438][2020-02-25T11:27:38]i319: Applied execute package: vc_14_redist_x64, result: 0x0, restart: None

[55A4:2390][2020-02-25T11:27:38]i323: Registering package dependency provider: {6D3FF39C-B5B6-4C3F-B0E0-55297C00D512}, version: 5.3.0.8987, package: ViewClientx64

[55A4:2390][2020-02-25T11:27:38]i301: Applying execute package: ViewClientx64, action: Install, path: C:\ProgramData\Package Cache\{6D3FF39C-B5B6-4C3F-B0E0-55297C00D512}v5.3.0.8987\VMware Horizon View Client (x64).msi, arguments: ' ARPSYSTEMCOMPONENT="1" MSIFASTINSTALL="7" INSTALLDIR="C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Horizon View Client" VDM_IP_PROTOCOL_USAGE="IPv4" VDM_SERVER="" LOGINASCURRENTUSER_DISPLAY="1" LOGINASCURRENTUSER_DEFAULT="0" VDM_FIPS_ENABLED="0" URL_FILTERING_ENABLED="0" VDM_INSTALLER_CHECKS="" DESKTOP_SHORTCUT="1" STARTMENU_SHORTCUT="1" AUTO_UPDATE_ENABLED="true" ADDLOCAL="TSMMR,Core,RTAV,PrintRedir,FolderRedirection,PCOIP_MFW,Scanner,SerialPort,ThinPrint,RDE"'

[55A4:2390][2020-02-25T11:27:48]e000: Error 0x80070643: Failed to install MSI package.

[55A4:2390][2020-02-25T11:27:48]e000: Error 0x80070643: Failed to execute MSI package.

[4FA0:7438][2020-02-25T11:27:48]e000: Error 0x80070643: Failed to configure per-machine MSI package.

[4FA0:7438][2020-02-25T11:27:48]i319: Applied execute package: ViewClientx64, result: 0x80070643, restart: None

[4FA0:7438][2020-02-25T11:27:48]e000: Error 0x80070643: Failed to execute MSI package.

Below KB refers to the issue:

VMware Knowledge Base

0 Kudos