Collin09
Contributor
Contributor

Desktop Pool creation error

I am getting this error message when creating the VM View Desktop Pool. Anybody knows what causing this error?

Error: "View Composer agent initialization state error (-65535): View Composer agent is not installed in the master VM (waited 0 seconds)"

VM Composer Agent is installed and the OS is Windows 7 64-bit.

Please advice.

Thank you.

0 Kudos
10 Replies
gunnarb
Expert
Expert

What agent did you install? 32 or 64? I don't care which one you installed, but whichever one you did, try the other. Make sure you are using the latest build.

-Gunnar

Gunnar Berger http://www.gunnarberger.com http://www.endusercomputing.com
0 Kudos
Collin09
Contributor
Contributor

64-bit. yes loaded the latest version.

the parent machine is a Windows7 64bit

0 Kudos
gunnarb
Expert
Expert

Try uninstalling and reinstalled the Agent, then take a new snap and see if you can provision it.

-Gunnar

Gunnar Berger http://www.gunnarberger.com http://www.endusercomputing.com
Collin09
Contributor
Contributor

I figures this out and thank for the help.

Something to do with Windows 7 setup.

0 Kudos
PhillipPalmer
Contributor
Contributor

Hi,

I am currently having the same problem you have had.

Could you give me some advice on what you did to fix it?

thanks

0 Kudos
gunnarb
Expert
Expert

Can you detail out the error you are having?

Gunnar Berger http://www.gunnarberger.com http://www.endusercomputing.com
0 Kudos
PhillipPalmer
Contributor
Contributor

I am currently Evaluating VMware View and Vcenter.


I have installed Vcenter and Connection Server on seperate Windows 2008 sp2 VM's

I have configured them as per the Admin Guide and i am able to successfully automate a Desktop Pool using full virtual machines.


I am now trying to setup Linked-Clone Desktop Pools.

I have created a new Windows 7 64-bit VM.


I have a problem in that when i try to install VMware View Agent, i do not have the option for View Composer Agent and i think this is my problem. (see attached VMware_agent.jpg)


I carry on regardless, and install, once completed, and gone through a reboot, i power off the Windows 7 VM and take a snapshot.


I then go through View administrator and create my application pool as per the admin guide.

My provisioned VM gets created and started automatically, however i receive an error in the status (see VMware_Admin_status.jpg)

that says "View Composer agent initialization state error (-65535): View composer agent is not installed in the master VM (waited 0 seconds).

I am using VMware-viewagent-x86_64-4.5.0-293049.exe.

Any help would be appreciated

0 Kudos
Collin09
Contributor
Contributor

Phillip,

Something to do with your Windows7 Template. Follow the guidelines in "Creating and  Preparing Virtual Machines" in the admin user guide found in... http://www.vmware.com/pdf/view45_admin_guide.pdf.

My initial install did not show any of the features but after following the admin guide recommendation, then all feature showed up.

Thanks.

Collin

0 Kudos
PhillipPalmer
Contributor
Contributor

I managed to have got the option now, i have basically created a new Windows 7 VM, installed VMware Tools and then ran the VMware View Agent and now i get the Composer Option

Thanks for your help.

0 Kudos
Collin09
Contributor
Contributor

Good.

Thanks,

Collin

0 Kudos