Paxton
Contributor
Contributor

xorg fails to start.

My log any help would be great!

X.Org X Server 1.10.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

Release Date: 2011-08-19

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 X Protocol Version 11, Revision 0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Build Operating System: Linux 2.6.18-308.8.1.el5 x86_64

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Current Operating System: VMkernel DELL.labadieauto.local 5.5.0 #1 SMP Release build-1746974 Apr 15 2014 11:11:56 x86_64

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Build Date: 26 June 2013  12:34:22PM

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Current version of pixman: 0.23.1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Before reporting problems, check http://wiki.x.org

  to make sure that you have the latest version.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Markers:

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (--) probed,

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) from config file,

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (==) default setting,

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (++) from command line,

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (!!) notice,

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) informational,

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (WW) warning,

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (EE) error,

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (NI) not implemented,

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (??) unknown.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (++) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf.nvidia1"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (==) ServerLayout "VMware Configured"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) |-->Screen "Screen0" (0)

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) |   |-->Monitor "Monitor0"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) |   |-->Device "Card0"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) |-->Input Device "Mouse0"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) |-->Input Device "Keyboard0"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (==) Not automatically adding devices

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (==) Not automatically enabling devices

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (WW) xf86ReadBIOS: Failed to open /dev/mem (No such file or directory)

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/misc/" does not exist.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Entry deleted from font path.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/TTF/" does not exist.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Entry deleted from font path.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/OTF/" does not exist.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Entry deleted from font path.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/Type1/" does not exist.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Entry deleted from font path.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Entry deleted from font path.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Entry deleted from font path.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (==) FontPath set to:

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/nvidia,/usr/lib/xorg/modules"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loader magic: 0x764250

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module ABI versions:

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 X.Org ANSI C Emulation: 0.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 X.Org Video Driver: 10.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 X.Org XInput driver : 12.2

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 X.Org Server Extension : 5.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (--) PCI: (0:5:0:0) 10de:06d8:103c:076f

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 rev 163

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (--) PCI: (0:11:0:0) 102b:0534:1028:048c

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 rev 0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (--) PCI: (0:68:0:0) 10de:06d8:103c:076f

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 rev 163

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) LoadModule: "extmod"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 compiled for 1.10.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 , module version = 1.0.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Module class: X.Org Server Extension

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading extension XVideo

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading extension X-Resource

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) LoadModule: "glx"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 compiled for 4.0.2

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 , module version = 1.0.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Module class: X.Org Server Extension

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) NVIDIA GLX Module  340.32  Tue Aug  5 20:33:36 PDT 2014

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading extension GLX

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) LoadModule: "dri"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 compiled for 1.10.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 , module version = 1.0.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading extension XFree86-DRI

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) LoadModule: "dri2"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 compiled for 1.10.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 , module version = 1.2.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading extension DRI2

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) LoadModule: "gpu"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libgpu.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module gpu: vendor="VMware, Inc."

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 compiled for 1.10.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 , module version = 0.4.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 ABI class: X.Org Server Extension, version 5.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading extension VMwareGPUResourceManager

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) LoadModule: "nvidia"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 compiled for 4.0.2

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 , module version = 1.0.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Module class: X.Org Video Driver

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) LoadModule: "void"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/void_drv.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module void: vendor="X.Org Foundation"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 compiled for 1.10.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 , module version = 1.4.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 Module class: X.Org XInput Driver

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 ABI class: X.Org XInput driver, version 12.2

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) NVIDIA dlloader X Driver  340.32  Tue Aug  5 20:14:44 PDT 2014

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (++) using VT number 1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading sub module "fb"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) LoadModule: "fb"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 compiled for 1.10.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 , module version = 1.0.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading sub module "wfb"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) LoadModule: "wfb"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 compiled for 1.10.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 , module version = 1.0.0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading sub module "ramdac"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) LoadModule: "ramdac"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Module "ramdac" already built-in

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (WW) VGA arbiter: cannot open kernel arbiter, no multi-card support

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (==) NVIDIA(0): Depth 24,

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (==) framebuffer bpp 32

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (==) NVIDIA(0): RGB weight 888

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) NVIDIA(0): Option "IndirectMemoryAccess"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1  "FALSE"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) NVIDIA(0): Option "UseDisplayDevice"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1  "none"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) NVIDIA(0): Option "RegistryDwords"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1  "MachineCacheLimit=1024"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) NVIDIA(0): Option "UseDisplayDevice" set to "none"; enabling NoScanout

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (**) NVIDIA(0):     mode

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (EE) NVIDIA(GPU-0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:68:0:0.  Please

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (EE) NVIDIA(GPU-0):     check your system's kernel log for additional error

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (EE) NVIDIA(GPU-0):     messages and refer to Chapter 3: Common Problems in the

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (EE) NVIDIA(GPU-0):     README for additional information.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (EE) NVIDIA(GPU-0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (EE) NVIDIA(0): Failing initialization of X screen 0

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) UnloadModule: "nvidia"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Unloading nvidia

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) UnloadModule: "wfb"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Unloading wfb

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) UnloadModule: "fb"

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (II) Unloading fb

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

Fatal server error:

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1 no screens found

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

Please contact VMware for support regarding this error.

2014-09-17T16:12:15Z Xorg[42905]: unix:1

0 Kudos
5 Replies
Anjani_Kumar
Commander
Commander

This seems to be like your nvidia gpu is not performing as per expectation. You must test your GPU capacity

One tool that I use a lot is this one to test the GPU :http://www.ozone3d.net/gpu_caps_viewer/

Run the DirectX 9 (The fuzzy cube), on software 3D you should not get more then 2-3fps, on vSGA you should get 29-30fps.

Please consider marking this answer "correct" or "helpful" if you found it useful. Anjani Kumar | VMware vExpert 2014-2015-2016 | Infrastructure Specialist Twitter : @anjaniyadav85 Website : http://www.Vmwareminds.com
0 Kudos
Linjo
Leadership
Leadership

Anjani_Kumar if you want to copy my answers to questions please at least refer to the original answer.

Re: Device 'Video card ' is not supported K1 Grid esxi 5.1u1

// Linjo

Best regards, Linjo Please follow me on twitter: @viewgeek If you find this information useful, please award points for "correct" or "helpful".
0 Kudos
Linjo
Leadership
Leadership

It looks like the driver do not like your GPU, according to the PCI-ID its a Quadro 6000. Is that correct?

Is it an original Quadro 6000 or a modded GTX-card?

Are you using the latest driver from Nvidia? (It was updated just a week ago)

// Linjo

Best regards, Linjo Please follow me on twitter: @viewgeek If you find this information useful, please award points for "correct" or "helpful".
0 Kudos
PaxtonGilis
Contributor
Contributor

Yes did they end support for the 6000 and now only support grid?

And yes it is a Quadro 6000.

0 Kudos
Paxton
Contributor
Contributor

Everything works fine on 5.1 with 5.1 nvidia drivers.

However if I install esxi 5.5 and use the esxi 5.5 drivers from nvidia nothing works

0 Kudos