DanielODonnell
Contributor
Contributor

unhandled exception (1) opening hypervisor in Chrome

Jump to solution

Hello all -

I've had an eval version of ESXi installed and running successfully for about a month. As of last week, when I browse to the hypervisor, I get

unhandled exception (1)

Details are below.

So far I've tried reloading the page, rebooting the hypervisor, and trying from another client, with no success. Vmware vSphere Client can attach with no error. Any advice where to look next?

Cause: Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

Version: 1.8.0

Build: 4516221

ESXi: 6.5.0

Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/57.0.2987.133 Safari/537.36

Exception stack:

Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

  at https://[ip-deleted]/ui/scripts/main.js:263:20611

  at l (https://[ip-deleted]/ui/scripts/main.js:265:12567)

  at k.$apply (https://[ip-deleted]/ui/scripts/main.js:265:16690)

  at HTMLInputElement.<anonymous> (https://[ip-deleted]/ui/scripts/main.js:267:828)

  at HTMLInputElement.dispatch (https://[ip-deleted]/ui/scripts/main.js:262:14464)

  at HTMLInputElement.r.handle (https://[ip-deleted]/ui/scripts/main.js:262:11251)

  at prop (https://[ip-deleted]/ui/scripts/main.js:263:3018)

  at n.access (https://[ip-deleted]/ui/scripts/main.js:262:6702)

  at n.fn.init.prop (https://[ip-deleted]/ui/scripts/main.js:263:2642)

  at V.$set (https://[ip-deleted]/ui/scripts/main.js:264:21408)

1 Solution

Accepted Solutions
andya201110141
Enthusiast
Enthusiast

I also discovered if you click on the log on button and not use the Enter key on keyboard will logon as it should...

View solution in original post

9 Replies
RJB3ST
Enthusiast
Enthusiast

Hello,

So you don't even get to the login page? Is this the same for other browsers like IE, or does it just happen on Chrome?

Kind Regards,

RJ

0 Kudos
DanielODonnell
Contributor
Contributor

Hello RJ -

I get the blue background login screen, and put in my credentials. After hitting 'Enter', it starts populating the GUI, then this error comes up in the foreground.

Whether I choose Details or Reload, it returns me to the blue background login screen, and the cycle continues.

I have tested with IE, Chrome, Chrome Incognito, and Edge. All have the same results.

Where should I start poking next?

- Daniel

0 Kudos
a_nut_in
Expert
Expert

Happens to me on the html (host client)

what works is on chrome just click on the Reload option next to the greyed out right arrow. Nothing else works

Do remember to mark my post as "helpful" or "correct" if I've helped resolve or answer your query!
0 Kudos
DanielODonnell
Contributor
Contributor

Rebooted the machine.  Microsoft Edge now loads the page without error.

Chrome still pops the error. When I hit 'Reload', it comes back to the login page at /ui/#/login

0 Kudos
trigas
Contributor
Contributor

Same error with Chrome browser on MacBook Pro. Workarounds:

  • In Chrome -  refresh after closing the exception window- the URL show's up  like this  https://domain.me/ui/#/host  without login
  • Use Safari - I've experienced no problems
0 Kudos
C0mm4nd3r91
Contributor
Contributor

Hello Daniel,

update your ESXi to solve the problem.

Patch from 2017-04-18 will fix it (Build 5310538)

Here you can read something:

VMware ESXi 6.5, Patch ESXi650-201704402-BG: Updates esx-ui (2149715) | VMware KB

"When you try to log in to the VMware Host Client by using Chrome 57, the VMware Host Client immediately reports an error. The reported error is an Angular Digest in progress error."

Regards,

Patrick

andya201110141
Enthusiast
Enthusiast

Hi,

I found this about 20 minutes ago, looks like a fix is coming soon.

ESXi Embedded Host Client - Bugs

0 Kudos
andya201110141
Enthusiast
Enthusiast

I also discovered if you click on the log on button and not use the Enter key on keyboard will logon as it should...

View solution in original post

sfarmer1
Contributor
Contributor

The clicking on the login button has fixed this issue for me.

I too am using Chrome. I don't have the issue with Firefox.

error.PNG

Cause: Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

Version: 1.15.0

Build: 5069532

ESXi: 6.5.0

Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/57.0.2987.133 Safari/537.36

Exception stack:

Error: [$rootScope:inprog] http://errors.angularjs.org/1.3.2/$rootScope/inprog?p0=%24digest

    at https://hostname/ui/scripts/main.js:316:20611

    at l (https://hostname/ui/scripts/main.js:318:12567)

    at k.$apply (https://hostname/ui/scripts/main.js:318:16690)

    at HTMLInputElement.<anonymous> (https://hostname/ui/scripts/main.js:320:828)

    at HTMLInputElement.dispatch (https://hostname/ui/scripts/main.js:315:14464)

    at HTMLInputElement.r.handle (https://hostname/ui/scripts/main.js:315:11251)

    at prop (https://hostname/ui/scripts/main.js:316:3018)

    at n.access (https://hostname/ui/scripts/main.js:315:6702)

    at n.fn.init.prop (https://hostname/ui/scripts/main.js:316:2642)

    at V.$set (https://hostname/ui/scripts/main.js:317:21408)

0 Kudos