athompson88
Enthusiast
Enthusiast

esxcli software profile update fails with "Got no data from process"

Jump to solution

I'm trying to update my version of ESXi from 6.7 to 7.0, but I'm getting the error:

Got no data from process: LANG=en_US.UTF-8 /usr/lib/vmware/esxcli-software profile.update -d "https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml" -p "ESXi-7.0U2a-17867351-standard"

I'm running off a USB stick, and I understand from some other websites that this is related to the scratch partition not permanent. TO remedy this, I created a location on one of my iSCSI datastores:

/vmfs/volumes/53dc60ad-ad277263-6685-001b21af69c9/scratch

However, the error is still occurring.

1 Solution

Accepted Solutions
athompson88
Enthusiast
Enthusiast

I was able to resolve this by downloading the offline depot file and installing that as opposed to the online approach. I'm not sure why online installation is failing, but moving to the offline model resolved the error.

 

esxcli software profile update -d /vmfs/volumes/53dc60ad-ad277263-6685-001b21af69c9/ISOs/VMware-ESXi-7.0U2a-17867351-depot.zip -p ESXi-7.0U2a-17867351-standard

View solution in original post

2 Replies
athompson88
Enthusiast
Enthusiast

I was able to resolve this by downloading the offline depot file and installing that as opposed to the online approach. I'm not sure why online installation is failing, but moving to the offline model resolved the error.

 

esxcli software profile update -d /vmfs/volumes/53dc60ad-ad277263-6685-001b21af69c9/ISOs/VMware-ESXi-7.0U2a-17867351-depot.zip -p ESXi-7.0U2a-17867351-standard

Rex_Chen
Contributor
Contributor

same problem , some solution

0 Kudos