VMware Cloud Community
xbradshr
Enthusiast
Enthusiast
Jump to solution

duplicate LUN ID when using multiple arrays

I am setting up a new VMware farm in a large corporation, where both EMC and Netapp SANs are being used.

I asked a storage engineer to present a RDM LUN from the Netapp SAN. They gave this a  LUN ID of 0. Unfortunately, my boot LUN on the EMC also has a LUN ID of 0. This has resulted in two LUNs on separate arrays with an ID of 0. The targets do differ and the paths are all up.

I have never had duplicate LUN IDs like this before and wondered if this is an issue, and if it is commonly encountered in multiple array situations. Maybe I need to be more specific with the SAN engineers about which LUN ID they present at the time, is this something the SAN engineer chooses from their console?

Do I need to worry about this at all? I have screen dumped the two LUNs.

1 Solution

Accepted Solutions
estes2691
Enthusiast
Enthusiast
Jump to solution

I can tell you that we have duplicate LUN IDs that are from differing arrays within our environment as well (that I inherited from the previous engineer).  From what I recall the only pain is dealing with tracking which LUN comes from which array easily, we have no performance/technical issues that arose from this.

I do make it a point to have them cut LUNs with different IDs now simply for the ease of tracking.   

Hope that helps a bit and someone else chimes in!

View solution in original post

Reply
0 Kudos
2 Replies
estes2691
Enthusiast
Enthusiast
Jump to solution

I can tell you that we have duplicate LUN IDs that are from differing arrays within our environment as well (that I inherited from the previous engineer).  From what I recall the only pain is dealing with tracking which LUN comes from which array easily, we have no performance/technical issues that arose from this.

I do make it a point to have them cut LUNs with different IDs now simply for the ease of tracking.   

Hope that helps a bit and someone else chimes in!

Reply
0 Kudos
Marmotte94
Enthusiast
Enthusiast
Jump to solution

Hello,

Your lun is not the same and it is not the same path for these Lun 0. Your Target is different.

Thank you

Regards,

Please, visit my blog http://www.purplescreen.eu/