VMware Cloud Community
boomam
Contributor
Contributor

VM Upload Issues

Morning all,

Im trying to solve an issue that is preventing the rollout of a few virtualised firewalls.

Basically, for internet connected VMs (which connect to the internet via an internet VLAN), the download speed runs at the full 50Mbps of our connection. however the upload, either to FTP, speed tests or VPN, is under 1Mbps. Where as on a physical firewall we have, its runs at the full 50Mbps.

I initially thought it was a TMG issue, however after some more testing, our guest firewall, PFSense, has the same issue!

This happens on hosts that are both 4.1 & 5.0.

We have had the switching infrastructure checked over for both problems with the VLANs & any other issues of that type, however we cannot find any.

Which leads the common denominator to be the virtual hosts.

And i cannot for the life of me think what could be causing it.

Anyone got any ideas?

Thanks in advance all.

Reply
0 Kudos
6 Replies
Rubeck
Virtuoso
Virtuoso

And there's no egress traffic shaping configured on the ESXi port group where these VMs are connected...?

/Rubeck

Reply
0 Kudos
boomam
Contributor
Contributor

If you mean the 'traffic shaping' tab on the vSwitches then no, nothing set.

Reply
0 Kudos
Rubeck
Virtuoso
Virtuoso

Yep, that's what I meant..  The VM portgroup on the vSwitch also needs to be checked as settings here over rules those on the vSwitch. But Im sure you've already checked this..   

"Funny" issue..

/Rubeck

Reply
0 Kudos
boomam
Contributor
Contributor

Checked, the port groups dont do any overrides for us.

Any other ideas? As i really dont want to have to go back to hardware based firewalls. Smiley Sad

Reply
0 Kudos
boomam
Contributor
Contributor

Bump!

Tried in a test enviroment changing vSwitch settings and the NICs used in the VMs, no difference.

Reply
0 Kudos
boomam
Contributor
Contributor

Bump.

This appears to happen on both our 4.1 & 5 boxes....strange.

Reply
0 Kudos