Axllxa
Contributor
Contributor

Settings for failover policy and port-group-vlan won't survive the reboot

Hi,

I'm trying to set the failover policy and I want all the uplinks available for 4 portgroups

 

Switch Name Num Ports Used Ports Configured Ports MTU Uplinks
vSwitch1 9216 13 1024 9000 vmnic5,vmnic6,vmnic7,vmnic1

PortGroup Name VLAN ID Used Ports Uplinks
ESXi-host 0 0 vmnic5,vmnic6,vmnic7,vmnic1
PG-iSCSI_04 114 1 vmnic7,vmnic1
PG-iSCSI_03 113 1 vmnic6,vmnic1
PG-iSCSI_02 112 1 vmnic5,vmnic1
PG-iSCSI_01 0 1 vmnic1

I do issue the following commands

esxcli network vswitch standard portgroup policy failover set -p PG-iSCSI_01 --activeuplinks=vmnic1,vmnic5,vmnic6,vmnic7
esxcli network vswitch standard portgroup policy failover set -p PG-iSCSI_02 --active-uplinks=vmnic1,vmnic5,vmnic6,vmnic7
esxcli network vswitch standard portgroup policy failover set -p PG-iSCSI_03 --active-uplinks=vmnic1,vmnic5,vmnic6,vmnic7
esxcli network vswitch standard portgroup policy failover set -p PG-iSCSI_04 --active-uplinks=vmnic1,vmnic5,vmnic6,vmnic7

and

esxcli network vswitch standard portgroup set -p PG-iSCSI_01 -v 111

Finally I get

Switch Name Num Ports Used Ports Configured Ports MTU Uplinks
vSwitch1 9216 13 1024 9000 vmnic5,vmnic6,vmnic7,vmnic1

PortGroup Name VLAN ID Used Ports Uplinks
ESXi-host 0 0 vmnic5,vmnic6,vmnic7,vmnic1
PG-iSCSI_04 114 1 vmnic1,vmnic5,vmnic6,vmnic7
PG-iSCSI_03 113 1 vmnic1,vmnic5,vmnic6,vmnic7
PG-iSCSI_02 112 1 vmnic1,vmnic5,vmnic6,vmnic7
PG-iSCSI_01 111 1 vmnic1,vmnic5,vmnic6,vmnic7

Eventually I reboot and the newly configured settings are gone!

I have to say that I boot the ESXi 7.0 from a LUN and the filesystem is writeable ("touch test" works perfectly).

Can anyone please help?

I'm getting crazy.

TIA, Alex

 

Labels (1)
0 Kudos
0 Replies