fgl
Enthusiast
Enthusiast

No performance data available after upgrade to esxi 5.0 update 1

After I upgraded from vsphere 5.0 to vsphere 5.0 update 1 I've noticed that none of the host are logging any performance data after the date I upgraded.  I can still see past data for dates before the upgrade but nothing after the upgrade.  Real-time performance charts works but nothing under past day and past week, past month only shows up to the date I upgraded.  I found vmware kb1030819 but it's for esx 4.1 but I went ahead and tried recreating the table per the kb, but still no data.  Anyone got any ideas?

http://kb.vmware.com/kb/1030819
Thanks.
0 Kudos
20 Replies
Troy_Clavell
Immortal
Immortal

Is the SQL agent running?

A couple other articles that may be useful

http://kb.vmware.com/kb/2007388

http://kb.vmware.com/kb/1004382

0 Kudos
fgl
Enthusiast
Enthusiast

Yes the SQL agent is running and according to sql job history the rollup jobs are completing successfully.  I went ahead and deleted and recreated the rollup jobs per kb1004382 and I'll wait till Monday to see if any history is captured over the weekend.

0 Kudos
JimKnopf99
Commander
Commander

Hi,

i am not sure. I'm currently not at office bit I have the same issue and I guess I have do the following.

check the account of your apache service on vcenter. Run it with a domain account and local admin permission.

Frank

If you find this information useful, please award points for "correct" or "helpful".
0 Kudos
fgl
Enthusiast
Enthusiast

Troy,

That didn't work.  I noticed that only the 'Datastore' and 'Disk' performance charts has no data for either of the past day, past week, past month(except before the upgrade) and past year(also except before the upgrade).  I have data for all of the other charts (ie. cpu, memory, network, power, etc..).  Are there separate set of rollup jobs for disk and datastore?

Frank,

I don't have a 'apache service' in my vcenter.

0 Kudos
JimKnopf99
Commander
Commander

Sorry,

I guess i am wrong.

Am 16.04.2012 um 17:54 schrieb fgl <communities-emailer@vmware.com<mailto:communities-emailer@vmware.com>>:

VMware Communities<http://communities.vmware.com/index.jspa>

No performance data available after upgrade to esxi 5.0 update 1

reply from fgl<http://communities.vmware.com/people/fgl> in VMware ESXi 5 - View the full discussion<http://communities.vmware.com/message/2026718#2026718

If you find this information useful, please award points for "correct" or "helpful".
0 Kudos
JimKnopf99
Commander
Commander

Hi,

check this KB

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=201152...

Frank

If you find this information useful, please award points for "correct" or "helpful".
0 Kudos
fgl
Enthusiast
Enthusiast

Frank,

Although I am not getting those error messages as in the kb2011523 I went and delete and recreated the temptables per kb.

Paul1,

I am not using either storage drs or sioc but I also changed the level mapping per kb2009532.

I will wait a couple of days and see if any performance data shows up.

I also opened a SR with VMware support and see what they have to say.

Thanks.

0 Kudos
s1m0nb
Enthusiast
Enthusiast

Any progress on this one - we seem to be suffering the same issue

0 Kudos
s1m0nb
Enthusiast
Enthusiast

just to add -- all the rollup jobs are succeeding - realtime data is available - no historical data is available after the upgrade. The KB article relating to stats collection level seems to suggest that no realtime data will be available ONLY historical - which is the opposite of what we see,,,

It looks like the stats rollup jobs are skipping the disk stats....

0 Kudos
fgl
Enthusiast
Enthusiast

I've been working with VMware support for several weeks now and they still can't figure it out yet.  They had me do all the same KB articles that I had already tried.  They say they are escalating to the next level engineers so we'll see what they come up with but for now no resolution.

0 Kudos
s1m0nb
Enthusiast
Enthusiast

Do you have an sr number I could tie my case to?

0 Kudos
fgl
Enthusiast
Enthusiast

SR# 12165394804

0 Kudos
s1m0nb
Enthusiast
Enthusiast

Great I will let you know if I get anywhere...

0 Kudos
wbednarzyk
Enthusiast
Enthusiast

This was so long ago. I think I had to truncate all the performance tables and start from scratch. I am heading out of the office now, but, I can look tomorrow to see. In the meantime search the KB’s for truncate performance

Bill

William Bednarzyk, Jr

Server Engineer

Baystate Health

3601 Main St. Springfield, Ma. 01107

Telephone: 413-794-9541

baystatehealth.org<http://baystatehealth.org/Baystate

0 Kudos
s1m0nb
Enthusiast
Enthusiast

Well fortunately for me and unfortunately for you - the stats counter change worked for me -- sorry

Best regards

Simon Bernard

Technical Manager, OSI

Operating System Services

Amadeus Data Processing

T: +49 8122435822

sbernard@amadeus.com

www.amadeus.com<http://www.amadeus.com/>;

<www.amadeus.com>

IMPORTANT - CONFIDENTIALITY NOTICE - This e-mail is intended only for the use of the individual or entity shown above as addressees. It may contain information which is privileged, confidential or otherwise protected from disclosure under applicable laws. If the reader of this transmission is not the intended recipient, you are hereby notified that any dissemination, printing, distribution, copying, disclosure or the taking of any action in reliance on the contents of this information is strictly prohibited. If you have received this transmission in error, please immediately notify us by reply e-mail or using the address below and delete the message and any attachments from your system.

Amadeus Data Processing GmbH

Geschäftsführer: Eberhard Haag

Sitz der Gesellschaft: Erding

HR München 48 199

Berghamer Strasse 6

85435 Erding

Germany

0 Kudos
KennyF
Contributor
Contributor

Hi,

We have the same issue. However, if we use the "Overview" option under the Performance tab, then we are able to see the data. As soon as we use the "Advanced" option to pull data for the same time period then no data is shown. See attached.

This is more than likely a bug, but for now a workaround would be great. Smiley Happy

Kenny

0 Kudos
zonunpuia
Contributor
Contributor

Hi Simon,

I am facing the same issue with my V center however it happens with one ESXi host only, could you help me with what stats you have changed to resolve the issue?

0 Kudos
s1m0nb
Enthusiast
Enthusiast

The impact to me was for all datastores - was not host related. Just followed the KB article to change the stats collection rate. And for interest two days later we turned it off again as it was killing our database!!!

Best regards

Simon Bernard

Technical Manager, OSI

Operating System Services

Amadeus Data Processing

T: +49 8122435822

sbernard@amadeus.com

www.amadeus.com<http://www.amadeus.com/>;

<www.amadeus.com>

From: zonunpuia <communities-emailer@vmware.com>

To: Simon Bernard <sbernard@amadeus.com>

Date: 29/05/2012 13:04

Subject: New message: "No performance data available after upgrade to esxi 5.0 update 1"

0 Kudos