wb2
Contributor
Contributor

LAN spikes

I have a Windows 2008 R2(fully patched) machine with SQL 2008(patched).  During random parts of the day the LAN usage will spike to 100% for just a moment, drop down to almost nothing for about 10 seconds then spike again. It reports this in Windows but not in vCenter.  It repeats this for various periods of the day.  Rebooting this server clears it up for a while.  It does this with SQL turned off as well.  No files are shared out on it.  Has anyone seen this.  We're running ESXi 5.1.

0 Kudos
5 Replies
DavoudTeimouri
Virtuoso
Virtuoso

Did you check TCP connections on guest OS?

** If you found this note/reply useful, please consider awarding points for "Correct" or "Helpful" ** Davoud Teimouri - https://www.teimouri.net - Twitter: @davoud_teimouri Facebook: https://www.facebook.com/teimouri.net/
0 Kudos
wb2
Contributor
Contributor

I did a netstat and nothing out of the ordinary.

0 Kudos
DavoudTeimouri
Virtuoso
Virtuoso

Which type of virtual NIC is using by you on them? VMXNET or E1000?

** If you found this note/reply useful, please consider awarding points for "Correct" or "Helpful" ** Davoud Teimouri - https://www.teimouri.net - Twitter: @davoud_teimouri Facebook: https://www.facebook.com/teimouri.net/
0 Kudos
wb2
Contributor
Contributor

vmxnet3.  just a single nic.

0 Kudos
DavoudTeimouri
Virtuoso
Virtuoso

Try to install latest VMware Tools. IT's available at this path: Index of /45848/tools

** If you found this note/reply useful, please consider awarding points for "Correct" or "Helpful" ** Davoud Teimouri - https://www.teimouri.net - Twitter: @davoud_teimouri Facebook: https://www.facebook.com/teimouri.net/
0 Kudos