RamiroA
Contributor
Contributor

Issue when adding an ESXi 5.1 to VCenter 5.1

Hello everyone,

I am trying to install some ESXi 5.1 servers, and adding them to a VCenter Server 5.1, but I am having some issues doing so.

These are the steps I followed:

- I installed from scratch an ESXi 5.1 host.

- I connected through the VSphere client and created a VM with Windows 2008 Server 64 bits

- On that VM, I installed the VCenter Server 5.1 (and added my license)

- I connected to the VCenter Server 5.1 using the VSphere client and:

   - Created a Data Center

   - Tried to add the ESXi 5.1 host:

               -The username and password were validated.

               - For now, I didn't add a license, I left it to Evaluation mode

               - When I click to finally add the host, it times out and I get a message: "a general system error occurred timed waiting for vpxa to start"

I have searched through the KB, but everything I have found is not applicable:

- I am using VCenter server 5.1 to add ESXi 5.1

- There are no snapshots at all in this host.

Any suggestions to continue my investigation would be much appreciated.

Thanks,

Ramiro

0 Kudos
2 Replies
MauroBonder
Leadership
Leadership

Welcome.

Try access your host via ssh and run services.sh restart. if not solve, check this kb http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=203193...

GL

*Please, don't forget the awarding points for "helpful" and/or "correct" answers. *Por favor, não esqueça de atribuir os pontos se a resposta foi útil ou resolveu o problema.* Thank you/Obrigado
0 Kudos
a_p_
Leadership
Leadership

Welcome to the Community,

  • Can you confirm the network settings (especially DNS) is properly configured on the vCenter Server and the ESXi host?
  • Did you create Host-A entries for the ESXi hosts on your DNS server?
  • Can you confirm there's no firewall blocking traffic from vCenter to the hosts and vice versa?

André

0 Kudos