Highlighted
Contributor
Contributor

How can I delete the default PCI device (00:0f.0 VGA compatible controller: VMware SVGA II Adapter)?

Jump to solution

How can I delete the default PCI device (00:0f.0 VGA compatible controller: VMware SVGA II Adapter)?

esxi_video_pci.png

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
VMware Employee
VMware Employee

You can try the below :

1.Add AMD video card and load the driver for the same. Passthru the device

2.Login to VM and see if both the devices are listed.

3. Power off the VM and modify the parameter svga.present = "FALSE"

4. Power on the VM and see if it used only AMD video card.

I am not very sure if it will work though.

View solution in original post

0 Kudos
6 Replies
Highlighted
Hot Shot
Hot Shot

gjzx1992lcx,

it looks like SVGA driver from VM Tools. Did You try to delete the default Video card from Edit Settings first?

Regards
Radek

If you think your question have been answered correctly, please consider rewarding me with kudos.
0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor

Yes, I just want to delete the default Video card (VMware)。   And then I want to Passthrough a AMD Video card 。The Host will have only one Video card 。

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor

The web UI cannot delete the default VMware vedio card.  And I try to delete it by CLI (vim-cmd vmsvc/device.ctlrremove),but it also cannot delete the the default VMware vedio card 。

How can I delete the default VMware vedio card. ?THANKS

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor

KVM can delete or add  the default video card by edit  host xml .

<graphics type='vnc' port='5941' autoport='no' listen='0.0.0.0' passwd='123123'>

      <listen type='address' address='0.0.0.0'/>

    </graphics>

    <video>

      <model type='cirrus' vram='16384' heads='1' primary='yes'/>

      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x0'/>

    </video>

    <memballoon model='virtio'>

      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x05' function='0x0'/>

    </memballoon>

And I try to edit the ESXi host's config file   (/etc/env/vmconfigoption-esx-hw13.xml) . Delete about the default video card .  And I try to start the host . it download from the config file from other place and also have the pci device ( vmware default video card).

0 Kudos
Highlighted
VMware Employee
VMware Employee

You can try the below :

1.Add AMD video card and load the driver for the same. Passthru the device

2.Login to VM and see if both the devices are listed.

3. Power off the VM and modify the parameter svga.present = "FALSE"

4. Power on the VM and see if it used only AMD video card.

I am not very sure if it will work though.

View solution in original post

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor

THINK YOU , I can delete PCI device  on Ubuntu 1604 successfully。but on win10 ,I can’t start the OS,I dont know why

0 Kudos