oferorgal
Contributor
Contributor

Esxi 4.1 host disconnecting from vCenter after about a minute

Hi,

I have a server and that’s running esxi 4.1 with a real IP address.

Im using one of its virtual machines to run vCenter with NAT IP address.

Every min or so the host disconnects from the vCenter.

Im looking for a solution to this problem for 3 day and cant find one that will solve it!!

I know it’s a NAT problem because when I assign a real IP address to the vCenter machine, the connection is solid!!

The things ive done so far:

  1. Open all ports on the firewall.
  2. Configured vpxa.cfg on the host to: <serverIp>[vCenter NAT_IP_address]</serverIP>
                                                       <preserveServerIp>true</preserveServerIp>
  3. The Manuals say to do: “service vmware-vpxa restart” but I always get: “not found” (I cant understand why I don’t have this option or any service commands) so I did service.sh restart.

To configure the host im using PUTTY.

Please please please help my….

Many thanks ofer.

0 Kudos
8 Replies
weinstein5
Immortal
Immortal

Welcoem to the Community - How are you doing the NAT? ESXi nor vCenter does NAT - are you able to ping the ESXi host from the vCenetr machine?

If you find this or any other answer useful please consider awarding points by marking the answer correct or helpful
0 Kudos
oferorgal
Contributor
Contributor

I use another virtual machine that runs pfsense to do the  NAT and Im able to ping the esxi host from the vCenter (the ping is constant even at the moment the host disconnect).

Another thing I did is to put a sniffer (wireshark) on the vCenter and I looked at all the ports that the host and the vCenter use to talk. At the moment the host disconnect you can see FIN ACK from both sides so its not crashing its just disconnecting…

0 Kudos
oferorgal
Contributor
Contributor

anyone please...

0 Kudos
rlund
Enthusiast
Enthusiast

This is not a supported configuration, therefore you will not get much help. Why are you natting it?

Roger Lund Minnesota VMUG leader Blogger VMware and IT Evangelist My Blog: http://itblog.rogerlund.net & http://www.vbrainstorm.com
0 Kudos
oferorgal
Contributor
Contributor

i have only 1 real ip address

0 Kudos
rlund
Enthusiast
Enthusiast

Can you take a step back and give me some info on your environment, work,home, lab,  etc, and basic design of it. Switches etc.  Also, what are looking to use this for, prod, test, etc.  Thanks

Roger Lund Minnesota VMUG leader Blogger VMware and IT Evangelist My Blog: http://itblog.rogerlund.net & http://www.vbrainstorm.com
0 Kudos
oferorgal
Contributor
Contributor

im using pfsencs to do the nat. its a lab environment.

thanks.

0 Kudos
fabricesforzani
Contributor
Contributor

Hi nice I have the same kind of labs

and The same problem guy ...

crazy  ... did you find a solution ?????

0 Kudos