Ody42
Contributor
Contributor

A virtual switch does not respond and has no connection

Hello to all

Today I encountered a very strange behavior in one of my hosts: All physical adapters in a specific virtual switch do not return the CDP (or any other) information. While trying to resolve this, I also saw that these adapters do not even realize that I disconnect the cable. They look like the cable is still connected.

Any suggestions on this. I am trying hard not to restart the hosts, because it has multiple production systems on it

Thank a lot

 

Labels (1)
0 Kudos
6 Replies
dochemlock
Contributor
Contributor

Hi @Ody42 

 

Is the upstream switch showing that those ports are also down? 

Are those links used for any network traffic, if so are there any VM’s connected to the corresponding port groups which you could do connectivity tests from to see if the link is still passing traffic and it’s a bug in the status reporting? 

0 Kudos
Lalegre
Commander
Commander

Hey @Ody42,

A few questions:

  • Is this happening to all your hosts or to only one?
  • How is the status of the Physical NICs?
  • Which is the status of the physical ports in the Physical Switch?
  • Do you have Beacon Probing configured at your vSwitch level?
0 Kudos
Ody42
Contributor
Contributor

Hi @dochemlock

The upstream switch does not show that these ports are down

There is, indeed, network traffic via the specific vSwitch, which was obviously interrupted during the incident. I had to migrate the VMs that have at least one interface connected with this vSwitch

 

0 Kudos
Ody42
Contributor
Contributor

Hey @Lalegre 

The problem occurred in only one host, and only one vSwitch of it

The status of the physical NICs (from the switch side) looks OK

The physical ports of the switch look up/up

No, I don't have Beacon Probing configured

 

0 Kudos
Lalegre
Commander
Commander

Do you have the NIC drivers with the same version on all the hosts?

0 Kudos
Ody42
Contributor
Contributor

Yes. Most probably looks like it's a firmware or hardware issue