Highlighted
Contributor
Contributor

Outlook 2019 asks for password first i log in to an instant clone

Hi,

Every time I log on to a different clone and I open Outlook, it asks me for my credentials, see prompt below.

pastedImage_0.png

I seems that it does not cache the credentials.

I am not sure if I am in the right direction, but I create a Flex file with

[IncludeFolderTrees]

<AppData>\Microsoft\Protect

<LocalAppData>\Microsoft\Vault

<AppData>\Microsoft\Vault

<AppData>\Microsoft\Credentials

<LocalAppData>\Microsoft\Credentials

[IncludeRegistryTrees]

HKCU\Software\Microsoft\Office\16.0\Common

HKCU\Software\Microsoft\Office\16.0\Registration

HKCU\Software\Microsoft\Office\16.0\User Settings

HKCU\Software\Microsoft\Office\Common

HKCU\Software\Microsoft\Shared Tools\Proofing Tools

HKCU\Software\Microsoft\VBA

[ExcludeRegistryTrees]

HKCU\Software\Microsoft\Office\16.0\Common\Identity

[IncludeFolderTrees]

<AppData>\Microsoft\Bibliography

<AppData>\Microsoft\Office

<AppData>\Microsoft\Proof

<AppData>\Microsoft\Spelling

<AppData>\Microsoft\UProof

<LocalAppData>\Microsoft\Office\16.0\Licensing

<LocalAppData>\Microsoft\Credentials

[ExcludeFolderTrees]

<AppData>\Microsoft\Templates\LiveContent

This does not make any difference.

I am looking for some advice how to tackle the issue. Some help would be appreciated.

Environment:

Outlook 2019

VMWare DEM 9.11

Horizon 7.11

Thanks

Victor

0 Kudos
1 Reply
Highlighted
VMware Employee
VMware Employee

Hi,

I have seen a very similar problem before that was caused by the type of license that was in use.

They had E1 and E3 type licenses in their environment and DEM would not save the correct credentials because of the assignments of the licenses to each user.

Also, if the user was logging on and opening Outlook before the Outlook/Office profiles had finished applying yet, they would not yet see the saved settings.

Good luck!

0 Kudos