VMware Horizon Community
Sravan_k
Expert
Expert

Issue with WinZip on VDI

Hi,

I am trying to use WinZip 21.5 on VDI environment, but the below issue is blocking me to use it, "I am sure there is no policy's applied"

WinZip-21.5-issue.PNG

Note: The application is installed and activated on Parent image 

Please let me know how to fix it

Thank you,

Vkmr.

11 Replies
ijdemes
Expert
Expert

Are you using Windows Information Protection (WIP)? Please check and read following articles.

WinZip Enterprise and Windows Information Protection (WIP) - WinZip - Knowledgebase

Protect your enterprise data using Windows Information Protection (WIP) (Windows 10) | Microsoft Doc...


\\ Ivan
---
Twitter: @ivandemes
Blog: https://www.ivandemes.com
Sravan_k
Expert
Expert

Hi Ivan,

Yeah I saw that and installing WinZip 21.5 using command which includes "INSTALLEDP=0" [where I am saying to install WinZip 21.5 with out enterprise data protection].

Note: I am installing WinZip on parent image.

         I am not facing any problem using WinZip on individual VM's, but I am facing this issue if I use WinZip on VDI Desktop.

Please let me know if I am missing something.

Thank you,

Vkmr.

ijdemes
Expert
Expert

Let me check in my lab environment if I can reproduce.


\\ Ivan
---
Twitter: @ivandemes
Blog: https://www.ivandemes.com
Reply
0 Kudos
ijdemes
Expert
Expert

I tried to reproduce, but I don't receive the same message. Mine just works.

Installed Winzip in base image --> Snapshot --> Push image from new snapshot --> Start VDI desktop --> Start Winzip --> OK

I used the following command line for installation:

msiexec /i winzip.msi /qb! INSTALLEDP=0

I only use some default policy settings for UEM and nothing else. Maybe you can rule out GPO's and/or other settings by enabling just the minimum required settings.


\\ Ivan
---
Twitter: @ivandemes
Blog: https://www.ivandemes.com
Sravan_k
Expert
Expert

Thank you so much for information, are you installing WinZip version 21.5? because I had problem with only version 21.5

however I will try to create pool under some other OU and will check this issue.

Reply
0 Kudos
ijdemes
Expert
Expert

I checked with the same version you are using (Winzip 21.5).


\\ Ivan
---
Twitter: @ivandemes
Blog: https://www.ivandemes.com
Sravan_k
Expert
Expert

Hi Ivan,

update on "however I will try to create pool under some other OU and will check this issue"

same behavior, still I can't able to launch winzip, [I ruled-out all polices even UEM]  

is there ant thing I am missing? whom I have to contact now?

Thank you,

Vkmr.

Reply
0 Kudos
Raymond_W
VMware Employee
VMware Employee

What happens if you uninstall User Environment Manager ? If it is still a "No Go" I think it's best to contact the Winzip Vendor(Corel Corporation)

Kind regards, Raymond Twitter: @raymond_himself
Reply
0 Kudos
ijdemes
Expert
Expert

Check if there are any messages in the eventviewer or log files (if they exist) that may be related to your issue. If there is nothing to be found there, I agree with Raymond. Try to rule out components/services and otherwise contact Winzip.


\\ Ivan
---
Twitter: @ivandemes
Blog: https://www.ivandemes.com
Reply
0 Kudos
Sravan_k
Expert
Expert

Hi Ivan,

No event log's, we fixed this issue by moving winzip back to app stack

Thank you,

Vkmr.

Sravan_k
Expert
Expert

Thanks for reply Raymond. It is working in the presents of UEM on individual machine, but the problem is, it is not working on VDI pool

we fixed it with the help of app volumes now