kseniuk247
Contributor
Contributor

Server 2012 Inaccessible_Boot_Device after V2V from Hyper-V.

Trying to migrate 4 VMs from 2012 R2 Hyper-V Server to a mixed vSphere 6/6.5 cluster via VMware converter 6.1.1 . I have tried converting and choosing mutliple types of disk controllers and it doesn't seem to matter I get a BSOD on VM startup with an Inaccessible_Boot_Device.

Anyone have any other ideas?

Tried the steps in the following articles

https://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=20021...

https://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=10052...

These are all Gen1 Hyper V vms with IDE virtual disks.

I also tried this with no luck.

https://community.spiceworks.com/topic/1450429-inaccessible-boot-device-error-while-booting-windows-...

0 Kudos
4 Replies
AishR
VMware Employee
VMware Employee

0 Kudos
kseniuk247
Contributor
Contributor

The steps in this link did not help.

I've tried a migration using Starwind V2V and it also shows the same issue so it isn't a problem with Converter itself.

I also tried adding a scsi disk to the VM in hyper-v and then retried the conversion. Same issue.

I have an open ticket with VMware but no response as of yet.

0 Kudos
ArcTech1
Contributor
Contributor

Did you ever resolve this, sorry to bring an old thread up but experiencing the same issue.

0 Kudos
roman_fleischer
Contributor
Contributor

Good Evening,

at first i have to apologize for my bad english, but i hope you understand me and my resolution for the problem.

I had the same problem this week after converting a Hyper-V machine to VMWare Vcenter. The Problem is caused through drivers which are unable to load.

You have to boot to cmd line via Advanced Boot Options or Windows Server 2012 Instalc-CD/ISO.The you have to Install all Third Party Drivers to get Windows Booting. The following command shows all installed Third-Party Drivers of the mounted Windows Installation:

dism /Image:[Volume with WIndows-Installation]C:\  /Get-Drivers

The Shown Drivers are name oem[number].inf . To resolve the Problem, you have to remove this drivers with th following command:

dism /Image:C:\ /Remove-Driver /Driver:oem1,inf

You have to do it for each oem.inf

To finalize it you have to reeboot an you see it will work.

0 Kudos