VMware Cloud Community
SurfControl
Enthusiast
Enthusiast
Jump to solution

HA advanced options empty by default?

hi all, got a quick question here, i have a 2-node ha/drs cluster, what I noticed today is that the HA advanced options for this cluster is empty, see the screen-print, should the default settings be populated when the cluster is created? or it should be empty by default? I have vCenter 4.0u1 and esxi 4.0u1

thanks,

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
lamw
Community Manager
Community Manager
Jump to solution

That's correct, by default there are no defined HA advanced options. There are a few listed in the vCenter & ESX(i) installation and management that explains a few of them that can be used.

=========================================================================

William Lam

VMware vExpert 2009,2010

VMware scripts and resources at:

Twitter: @lamw

Getting Started with the vMA (tips/tricks)

Getting Started with the vSphere SDK for Perl

VMware Code Central - Scripts/Sample code for Developers and Administrators

VMware Developer Community

If you find this information useful, please award points for "correct" or "helpful".

View solution in original post

0 Kudos
2 Replies
lamw
Community Manager
Community Manager
Jump to solution

That's correct, by default there are no defined HA advanced options. There are a few listed in the vCenter & ESX(i) installation and management that explains a few of them that can be used.

=========================================================================

William Lam

VMware vExpert 2009,2010

VMware scripts and resources at:

Twitter: @lamw

Getting Started with the vMA (tips/tricks)

Getting Started with the vSphere SDK for Perl

VMware Code Central - Scripts/Sample code for Developers and Administrators

VMware Developer Community

If you find this information useful, please award points for "correct" or "helpful".

0 Kudos
AndreTheGiant
Immortal
Immortal
Jump to solution

As written by William, on vSphere those options are empty by default.

On VI 3.x (the previous generation), I think to remember that there were a couple of option by default.

In a 2 nodes HA cluster I suggest be sure that the default gateway is pingable and is "stable", otherwise add another test point (to identify in a clear way the isolation status).

Andre

Andrew | http://about.me/amauro | http://vinfrastructure.it/ | @Andrea_Mauro