VMware Cloud Community
sluge
Enthusiast
Enthusiast

Failed to create serial ports with REST API

Hello,

I have a VM created by vSphere WEB UI with serial ports.

I requested config of this VM by REST API and here is the serial ports config:

"serial_ports": [
            {
                "value": {
                    "start_connected": true,
                    "backing": {
                        "auto_detect": false,
                        "host_device": "/dev/char/serial/uart1",
                        "type": "HOST_DEVICE"
                    },
                    "allow_guest_control": true,
                    "yield_on_poll": true,
                    "label": "Serial port 1",
                    "state": "NOT_CONNECTED"
                },
                "key": "9000"
            },
            {
                "value": {
                    "start_connected": true,
                    "backing": {
                        "auto_detect": false,
                        "host_device": "/dev/char/serial/uart0",
                        "type": "HOST_DEVICE"
                    },
                    "allow_guest_control": true,
                    "yield_on_poll": true,
                    "label": "Serial port 2",
                    "state": "NOT_CONNECTED"
                },
                "key": "9001"
            }]

Now I want to create VM via REST API with the same configuration of serial ports, serial port config is:

"serial_ports": [
    {
      "allow_guest_control": true,
      "start_connected": true,
      "yield_on_poll": true,
      "backing": {
        "type": "HOST_DEVICE",
        "host_device": "/dev/char/serial/uart1"
      }
    },
    {
      "allow_guest_control": true,
      "start_connected": true,
      "yield_on_poll": true,
      "backing": {
        "type": "HOST_DEVICE",
        "host_device": "/dev/char/serial/uart0"
      }}]

But in response of my VM create request I got a serial ports config without any path to host_device:

"serial_ports": {
    "9000": {
      "start_connected": true,
      "backing": {
        "auto_detect": true,
        "type": "HOST_DEVICE"
      },
      "allow_guest_control": true,
      "yield_on_poll": true,
      "label": "Serial port 1",
      "state": "NOT_CONNECTED"
    },
    "9001": {
      "start_connected": true,
      "backing": {
        "auto_detect": true,
        "type": "HOST_DEVICE"
      },
      "allow_guest_control": true,
      "yield_on_poll": true,
      "label": "Serial port 2",
      "state": "NOT_CONNECTED"
    }}

So, as you see, I failed to create VM with requested serial ports configuration. 

So, any ideas why I can't create VM with serial ports as I requested? 

I looks like WEB UI works Ok but I got troubles with REST API

Labels (1)
Tags (2)
Reply
0 Kudos
0 Replies