GParker72
Contributor
Contributor

VCAC 6.1 - Deployment Timeout -wait for completion of '10_installsoftware.bat'

I'm getting a Timeout Customizing Guest OS problem when requesting machines in VCAC 6.1

When I look in the GuestAgent.log I see .... wait for completion of '10_installsoftware.bat', screenshot below.  It's not getting past that step and then time's out.

This is happening on all my blueprints and they were all working okay last week.

Any ideas as to what might be causing it ?

Error.PNG

0 Kudos
5 Replies
rmav01
Enthusiast
Enthusiast

We're experiencing the same issue in our environment, but we're using vRA 7.1.0. Guest agent is up to date with this version. Any workaround or places to look for this?

0 Kudos
msk05
Hot Shot
Hot Shot

what's the design? Multimachine with multiple software component on it? Check which is the timeout software component from the logs and see if you can execute that manually with successful output.

0 Kudos
rmav01
Enthusiast
Enthusiast

Just a simple machine with a single software component on it. All the software component does is run a 'Hello World' echo script to exercise the guest agent, so it's very simple. Like the author of this original post,  the agent was running this fine until just recently. I'll see if I can dig for 10_installsoftware.bat in the server's directory to get a better understanding of what it does, but it's not something I wrote.

0 Kudos
msk05
Hot Shot
Hot Shot

Can you confirm if you are using VirtualMachine.Admin.UseGuestAgent- true and VirtualMachine.Customize.WaitComplete - True property in the blueprint?

0 Kudos
msk05
Hot Shot
Hot Shot

Believe the environment is 6.x and it is not a software component usage. You can add "VirtualMachine.Admin.CustomizeGuestOSDelay = 00:02:00" property in the blueprint additionally and see if that helps.

0 Kudos