2 Replies Latest reply on Apr 21, 2018 5:34 AM by rectorat-vers

    Autodeploy vcsa 6.5 trouble

    rectorat-vers Lurker

      Hello,

      I am trying to configure the Auto Deploy service in our instance of VCSA 6.5 but it does not work at all.
      I'm using a Dell server (R630), PXE booting is done successfully, as well as loading the iPXE undionly.kpxe.vmw-hardwired image from our TFTP server.

      Looking at the rbd-cgi.log file on the VCSA, I see messages like this:

      2018-04-18T06: 52: 28.945 [19584] INFO: director: request - Request [{'softspace': 0, 'buflist': [], 'headers_out': {}, 'pos': 0, 'len' : 0, 'uri': '/ UclezlWwsaLaE5mO / vmw / rbd / host / 3f74909886598a944f9208b0e05d6843 / config', 'about': {'QUERY_STRING': 'bootmac = d0% 3A94% 3A66% 3A14% 3A5e% 3A53', 'REQUEST_METHOD' : 'GET'}, 'rfile': <socket._fileobject object to 0x7f8a700e6e50>, 'closed': False, 'buf': '', 'headers_in': <instance mimetools.Message to 0x7f8a757b3950>, 'remote_ip': ' 192 168 233 198 '}}
      2018-04-18T06: 52: 28.966 [19584] INFO: pxe_context: active rule sets - [u'RuleSet-3 ']
      2018-04-18T06: 52: 28.987 [19584] INFO: pxe_context: Finding a Host 3f74909886598a944f9208b0e05d6843
      2018-04-18T06: 52: 28.988 [19584] INFO: pxe_context: 3f74909886598a944f9208b0e05d6843: host identifier 'uuid = 44454c4c-3900-1056-8046-c6c04f474d32' is the host specified by the user moref: None
      2018-04-18T06: 52: 28.988 [19584] INFO: pxe_context: 3f74909886598a944f9208b0e05d6843: host identifier 'mac = d0: 94: 66: 14: 5e: 53' maps to the user-specified host moref: None
      2018-04-18T06: 52: 28.991 [19584] INFO: pxe_context: 3f74909886598a944f9208b0e05d6843: found the following host mappings - [None, none, none]
      2018-04-18T06: 52: 28.992 [19584] INFO: pxe_context: Host ID 3f74909886598a944f9208b0e05d6843 Maps to Vim.HostSystem (1, none)
      2018-04-18T06: 52: 29.001 [19584] INFO: supported_handlers: matching rules - [['rbd.PxeProfile: PxeProfile-1', 'vim.ClusterComputeResource: domain-c2087']]
      2018-04-18T06: 52: 29.002 [19584] INFO: hostprofile: cache miss - no cache for <class 'pyVmomi.VmomiSupport.vim.profile.host.HostProfile'> 'vim.ClusterComputeResource: domain-c2087'
      2018-04-18T06: 52: 29.002 [19584] INFO: plainpxe: plainpx query gpxe.conf
      2018-04-18T06: 52: 29.003 [19584] INFO: plainpxe: cache miss - no cache for <class 'pyVmomi.VmomiSupport.rbd.PxeProfile'> 'vim.ClusterComputeResource: domain-c2087'
      2018-04-18T06: 52: 29.005 [19584] INFO: scriptbundle: cache miss - no cache for <class 'pyVmomi.VmomiSupport.rbd.ScriptBundle'> 'vim.ClusterComputeResource: domain-c2087'
      2018-04-18T06: 52: 29.006 [19584] INFO: director ('127.0.0.1', 43112) - - "GET / UclezlWwsaLaE5mO / vmw / rbd / host / 3f74909886598a944f9208b0e05d6843 / config? Bootmac = d0% 3A94% 3A66% 3A14% 3A5e% 3A53 HTTP / 1.1 "503 -

      The Dell console shows that it is trying to run the tramp file in iPXE, which contains the following items that are pretty defaults:
      #! gpxe

      set retry-delay 20
      post / vmw / rbd / host register?
      bootmac = $ {mac}

      I get the screen below:

      idrac-esx-vsan-4,_PowerEdge_R630,_Utilisateur__ro_2018-04-13_16-32-54.png

      I have already tried several times to reregister the Autodeploy service and redefine the deployment rule. But the behavior does not stop to happen. Does anyone have any ideas on what I can try next?