0 Replies Latest reply: Dec 13, 2008 4:15 PM by far3459 RSS

    device id out of range sound disconnected vmware workstation 6.5

    far3459 Lurker

       

      When i run some of my apps i get the following error message popup from vmware workstation 6.5:

       

       

      A device ID has been used that is out of range for your system sound will be disconnected

       

       

      (xp xp2 guest running on windows vista 64 bit host)

       

       

      I am wondering what is causing this and how to fix it?

       

       

       

       

       

      i think i isolated the vmware.log warning here:

       

       

      Dec 13 14:04:06.942: vcpu-1| Msg_Post: Warning

      Dec 13 14:04:06.942: vcpu-1| http://msg.sound.defaultbadwaveopen The default sound device cannot be opened:

      Dec 13 14:04:06.942: vcpu-1| A device ID has been used that is out of range for your system.

      Dec 13 14:04:06.943: vcpu-1| http://msg.pciSound.HostOpenDspChannelFailed Sound will be disconnected.

      Dec 13 14:04:06.943: vcpu-1| -


       

       

      vmx file copy-paste from top line down to sound related settings here:

       

       

      .encoding = "windows-1252"

      config.version = "8"

      virtualHW.version = "7"

      scsi0.present = "TRUE"

      memsize = "1500"

      ide0:0.present = "TRUE"

      ide0:0.fileName = "Windows XP Professional-000008-cl1.vmdk"

      ide1:0.present = "TRUE"

      ide1:0.fileName = "auto detect"

      ide1:0.deviceType = "cdrom-raw"

      floppy0.autodetect = "TRUE"

      ethernet0.present = "TRUE"

      ethernet0.connectionType = "bridged"

      ethernet0.wakeOnPcktRcv = "FALSE"

      usb.present = "TRUE"

      ehci.present = "TRUE"

      sound.present = "TRUE"

      sound.fileName = "-1"

      sound.autodetect = "TRUE"

      svga.autodetect = "TRUE"

      pciBridge0.present = "TRUE"